Over René Vos

cropped-pap-e1465562339292.jpgMijn naam is René Vos, woonachtig in het Brabantse gemeente Budel. Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in onze dorps- en gemeente geschiedenis. Hierbij staat bij mij ‘de mens’ centraal.

Het echt leren kennen van onze gemeente Cranendonck *) leerde ik vooral van de geïnterviewde dorpsbewoners zelf. Geïnterviewd over lang vervlogen tijden en hedendaagse ontwikkelingen vermengden zich.

Dorpsgenoten vertelden over de crisis- en oorlogsjaren en over alle moois wat in onze gemeente plaatsvond en overigens nog steeds plaatsvindt. Alles wat ik las in onze vaderlandse geschiedenisboeken kwam ik hier, bij de Cranendonckse inwoners, weer tegen. Mooie verhalen maar ook verhalen waar je een boek over kunt schrijven. En dat heb ik dus gedaan. De generatie verdwijnt maar de verhalen blijven dat is de missie!

Rene Vos

 *) Budel, Schoot, Dorplein, Gastel, Soerendonk en Maarheeze